Wie zijn wij

In de jaren '50 was Michel Baert grafmaker te Eksaarde. Hij zag dat er nood was aan een begrafenisondernemer en kocht in 1962 zijn eerste lijkwagen. Al op vrij jonge leeftijd mocht zijn zoon Paul meehelpen als drager.

Door de jaren heen zette Michel Baert een zaaltje aanpalend aan de oude bunker (van WO I) net naast hun huis in de Kasteeldreef. Daar verzorgden ze de koffietafels.Mettertijd kregen zij reeds hulp van hun zoon Paul en schoondochter Christiane, maar ook van de kleinkinderen Nancy en Jurgen.

Op 36 jarige leeftijd nam zijn zoon Paul samen met zijn vrouw Christiane de zaak over. De zaak bloeide verder open. Er werd beslist het oude zaaltje met bunker te slopen en te vervangen door een mooi funerarium met grote zaal voor koffietafels.

Na vele jaren van werk en begeleiden van naasten doorheen hun moeilijk periode was het tijd voor hen om te genieten van hun welverdiende rust. Geen zorg, de derde generatie stond reeds klaar. Jurgen, de zoon van Paul en Christiane hielp immers al vele jaren mee en kende zo het bedrijf op zijn duim. Nancy is getrouwd met Stefaan. Hij had totaal geen ervaring met de stiel maar de interesse was er zeker. Hij was immers drukker van beroep welke hij heden ten dage nog goed kan gebruiken.

Samen volgden ze de scholing voor begrafernisondernemer waar ze alles leerden over het begeleiden van mensen alsook de verzorging van hun dierbaren.

Sinds 2012 en als derde generatie doen Jurgen en Stefaan de zaak verder. Door een goeie scholing en de begeleiding die wij gekregen hebben van Paul en Christiane zorgen wij ervoor dat alles vlekkeloos verloopt bij het regelen van de uitvaart als ook de administratie, reserveren van de crematie, het drukwerk, de bloemen, koffietafels, grafzerken, diensten in eigen aula ...kortom het begeleiden van mensen in deze moeilijke periode.